Reeks B: Het staat geschreven en gedrukt

1

Op de achterkant van een stokoud vrachtautootje : :" Niet toeteren. Duwen. " ( M.M. )

2

Op een grafsteen : "Hij telde op, vermenigvulde, en trok nimmer af. Zijn dankbare erven deelden. " (J.M. )

3

Op restaurantmenu : " Prijswijzigingen tijdens de maaltijd voorbehouden." ( L.S. )

4

Bord bij de ingang van de plaats Guerrero Negro (Baja California Sur,Mexico) : " Wij hebben geen inwoners te veel. Langzaam zijden a.u.b.. "

5

Waarschuwing door de Amerikaanse Nationale Skihulpdienst : " Uit de combinatie skiën en alcohol ontstaat veelal gips. "

6

In een Londens metrostation hing een affiche waarop stond : "De ark werd ontworpen door een amateur, de Titanic door vakmensen. " Daaronder had iemand geschreven : " Maar Noachs management was beter. "( J.Terry )

7

Bord in een etalage in Toronto : " Als u zich moet afvragen hoeveel het kost, bent u hier aan het juiste adres. "( Report on Business Magazine )

8

Een brief met een sticker waarop stond : " Zonder betrokkenheid geen gerechtigheid. Zonder gerechtigheid geen vrede. Zonder vrede geen toekomst, werd door de post aan de verbaasde afzender teruggestuurd met de opmerking : " Zonder adres geen bestelling. " ( The Friend )

9

Op tuincentrum in januari : " Winterslaap tot 15 maart. " ( C.M. )

10

Gesneden in het hout van een schoorsteenmantel : " Ik kan u niet verwarmen als uw hart koud is. "( A.E. )

11

Achter op een erg lange vrachtauto in een oud stadscentrum : " Was ik maar een Mini ! " ( J.G. )

12

Op de deur van een solarium : " Zonsopgang 8.30 uur. Zonsondergang 18.00 uur. " ( M.M. )

13

Op het T-shirt van een scheidsrechter : "De enige keer dat ik mij vergiste was toen ik dacht dat ik me vergiste " (S.I. )

14

In badkamer van een Londens hotel : "Gasten, bewaart uw lied in uw hart. Onze muren zijn niet zo dik als u denkt. "( G.I. )

15

In dokterswachtkamer : " Maak u geen zorgen over de middelbare leeftijd. Daar ontgroeit u vanzelf aan. " ( F.T.)

16

Op het aangifteformulier voor de ongevallenverzekering van een cricketter uit Hampshire die handletsel had opgelopen, bij de vraag « Getuige(n) » : " 2891 toeschouwers, 21 spelers, 2 reserves, 2 scheidsrechters, 3 suppoosten en 1 schooljongen in een boom. "

17

Onder "Te koop aangeboden " : " Verlovingsring met diamant, getaxeerd op 339 dollar. Geneigd in te ruilen voor geweer. " ( Seattle Times )

18

Onder " Ruil " : " Home-trainer tegen weegschaal die gewichten boven 150 kg aanwijst. " (Yankee )

19

Onder " Koop en verkoop " : « Slang te koop : boa constrictor, 1 meter 50, tegen 2 dollar per centimeter. Uitsluitend de gehele lengte. " ( Cedar Post )

20

Cynthia Heimel schreef Seksuele wenken voor meisjes, een boek dat werd gekenschetst als een messcherpe, pikante, humoristische kijk op de seksuele revolutie. Ze gaf een exemplaar aan haar moeder en schreef daar de volgende opdracht in : " Voor Mams, in alle liefde. De hoofdstukken 4,7,11en 17 overslaan. "( A.C. )

21

Sticker op een Amerikaanse auto : " Red onze bomen. Druk geen belastingformulieren meer . " ( P.M.)

22

Advertentie in de New York  Times : "  Aan mijn lieve echtgenote M. Dank voor vijftig heerlijke jaren huwelijk samen, afgezien van de ruzie die we in 1935 hadden waarbij jij duidelijk ongelijk had. Veel liefs, je man M.B.. "

23

In Californië reed iemand achter een auto met een sticker op de bumper : "Kom aan mijn kar en ik sla je in elkaar. " De bestuurder en haar passagier waren twee nonnen in habijt. ( H.C. )

24

In het winkelcentrum zag ik ergens een papier op een ruit hangen : " Winkeldieven worden ontbloderd." Nieuwsgierig ging ik naar binnen en vroeg de winkelier wat « ontbloderen » betekent. " Niets ", zei hij. « Maar sinds dat er hangt zijn er 40 procent minder winkeldiefstallen. "  ( Marlise le Roux )

25

Advertentie in de Wellington Evening Post ( Niew-Zeeland ) : "Magazijnmeester gevraagd met ervaring in het slagersvak. Sollicitaties : Algemeen Ziekenhuis. "

26

Op een Londense markt bij blikken antivries, in een erg koude zomer :  "Doe hier wat van in uw zonnebrandolie. "( P.T.)

27

Bord bij een kerk in november : "Kom nu naar de kerk, vermijd de kerstdrukte. " ( S.K. )

28

Op de gevel van een muziekwinkel : " Leef in harmonie. Laat ons uw piano stemmen. " ( K.G. )

29

In de Society- rubriek van de Norman County Index : "Dit is het derde huwelijk voor de bruidegom. Hij heeft ook de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. " ( G.J. )

30

Bord voor een kerk : " De hemel weet wanneer u hier voor het laatst bent geweest. " ( D.P. )

31

Op Amsterdamse bloesemstal : " Klachten ? Blijf nooit kwaad weg, kom liever boos terug ! "( I.Stokvis )

32

Advertentie in de Village Voice uit New York :  "Ik  ben 32, 1 meter 83 lang, knap, goedge­bouwd, sportief, intelligent, en in alle opzichten volstrekt verbluffend en volmaakt. Ik zou graag een vrouw ontmoeten die zich aanpast als ik zo ben " 

33

In een recensie over een verwarde en lange verhandeling over een wijsgerig onderwerp : " Alle samenhang in dit boek is te danken aan de binder. "

34

Bij een toonbank met digitale horloges :  " Uw uren zijn geteld. "

35

Op de achterruit van een klein rood autootje : " Als ik groot ben wil ik brandweerauto worden. "

36

Briefje van Albert Einstein aan een klein meisje dat hem via haar moeder een vraag had gesteld : "Er is al iets langer dan een miljard jaar een aarde. Wat je vraag naar het eind ervan betreft, raad ik je aan : wacht maar af."(H.H.)

37

Bij een kerk op Malta : "De wereld is breekbaar. Met gebed behandelen. " ( T.E. )

38

Spreuk op een kantoor : " De gouden regel : Wie het goud heeft maakt de regels." ( A.G. )

39

In krantenbericht over een komend liefdadigheidsdiner : " De vis die op het menu staat is dezelfde als vorig jaar. "( F.N. )

40

Op de deur van een vermageringssalon : " Wij eten van 12.40 tot 12.45 uur ". ( C.P. )

41

Bord in garage :  " Probeer altijd zachte en zoete woorden te zeggen, voor het geval dat u ze later moet inslikken. " ( Manuel S. Pasillas )

42

Raad uit een boekje over huishoudkunde : "Help je moeder. Als ze de vaat wast, was dan de vaat met haar. Als ze de vloer veegt, veeg dan de vloer  met haar." ( G.T. )

43

Ik deed voedende crème op mijn gezicht en mijn dochtertje vroeg waar dat voor was. Ik legde uit dat de crème goed was voor de rimpels. " Het helpt, mammie, " zei ze.  " Je hebt er al een heleboel . " (Ladies ‘Home Journal )

44

Op een picnicplaats : " - Neem niets anders dan foto’s. - Laat niets anders achter dan voetsporen.  - ood niets anders dan de tijd. " (G.J. )

45

In Newyorkse bar :  " De aan de bar geuite meningen van politieke deskundigen zijn niet noodzakelijkerwijs die van de barman."  ( N.M. )

46

In winkeltje in Kuala Lumpur : " Inkoop van lompen en metalen. Verkoop van antiek. " ( P.G.

47

In het openluchtrestaurant naast de opera in Sydney :  " Laat uw tafeltje niet onbeheerd achter. Door meeuwen meegenomen gerechten worden niet vergoed. " ( S.H. )

48

Op een bord aan een kraamkliniek in India : " Kinderen worden niet toegelaten. " ( M.N. )

49

In dokterswachtkamer : " Bij behandeling voor geheugenstoornis wordt vooruitbetaling verzocht. "» ( R.U. )

50

Op raam van dorpskruidenier : " Onze eieren worden vers gelegd. " ( M.M. )

51

Onder " Te koop aangeboden " : " Grenen hondenhok, z.g.a.n. Nooit beslapen door hond, drie keer door baas. "

52

Ook te koop : "Prachtige trouwjapon met sleep en sluier. Per vergissing eenmaal gedragen. "

53

Op de voordeur van een waarzegger : " Door onvoorziene omstandigheden gesloten. "(G.R.)

54

Kleine advertentie : " Aan de ouders op nummer 424 ( u weet wel in welke straat) : Wilt u zijn trompet studeren beperken tot redelijke uren ? Anders kopen wij een drumstel voor onze Bart. "

55

Ingezonden stuk in de Londense Evening Standard, hier volledig in vertaling afgedrukt : « Ik wens ten scherpste te protesteren tegen alles. "  ( H.R. )

56

Reclame voor een zonnig land : " Ga uw keuken eens uit en ga lekker liggen bakken. "

57

Op een deur in een ziekenhuis : " De psychiater mag niet gestoord worden. " ( Paul Abspoel )

58

Ingelijst in de kamer van de directeur-generaal : " Wat ik ga zeggen is voor een zes miljardste representatief voor de wereldopinie. " ( J.W. )

59

Boven een marktkraam : " Niet goed, geld weg. " ( K De Bie )

60

Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van onze zoon Jan Willem. Wij noemen hem Rick.( De Gelderlander )

61

Achter op een auto in Sydney : " Niet zo dicht tegen me aan. Ik ken je amper. " (T.P. )

62

Naast liftdeur : " Goed nieuws voor trimmers : lift defect. " (R.C. )

63

Stelling uit het proefschrift van dr. A. C. Drogendijk : " Inspraak als toespraak en niet als doorspraak is met zichzelf in tegenspraak, ondermijnt de rechtspraak, is tegen de afspraak en in feite een vorm van grootspraak. "

64

Onder een rij op het behang van de tienerkamer geplakte leuzen bracht moeder een heel nieuwe aan : " Knap eerst je kamer op en dan de wereld. " ( J.J. )

65

Advertentie : " Gevonden : Stier. Terug te bekomen tegen schadevergoeding. " ( N.D. )

66

Bij de ingang van een Australisch stadje : " Voorzichtig rijden,a.u.b .Wij hebben hier twee begraafplaatsen en geen ziekenhuis. "  (C.L. )

67

Gekrast in een collegebank : " God is dood.  – Nietzsche . Daaronder was een bliksemschicht getekend met de tekst : " Nietzsche is dood. – God. "  ( Ds J.P. )

68

Het Doehetzelven grijpt snel om zich heen, zoals ook al blijkt uit een oud nummer van De Graafschapsbode : "De crematie heeft in eigen kring plaats gevonden. "

69

Voor een autosloperij in Salmo (Canada ) : " Inkoop van wrakken voor onderdelen. Verkoop van onderdelen voor wrakken. " ( Keith Healey )

70

Advertentie in dagblad : " Grijze roodstaartpapegaai, praat, lacht, zingt, huilt en haalt de krant uit de brievenbus. " ( De Telegraaf )

71

In een kliniek : "Het leven wordt steeds duurder, maar dat leidt niet tot een verminderde vraag. " (F. Pegg

72

In een supermarkt : " Dit is een snelkassa. Maximaal acht artikelen per klant. Over het getal acht wordt niet onderhandeld. " ( E. Stern, aangehaald door Ron Alexander, The New York Times )

73

Uit een recensie : " De  televisie is deze winter zo saai dat de kinderen hun huiswerk ma­ken. " (Silver Lake News, Pembroke )

74

Onder op een menukaart : " Deze gerechten zijn altijd al of niet verkrijgbaar, soms in het geheel niet, en soms altijd. "( Jerry Podell )

75

Bordje bij een groentezaak in Mount Lawley ( Australiê : "Vriendelijke zelfbediening."( Pat Elphinstone )

76

In een kerkblad : " Ochtenddienst om 10 uur 30. Onderwerp preek : ‘ Als de wijn op is’. Daarna koffie. "( Daily News, Lebanon )

77

Motto op de werktafel van admiraal Sir Ray Lygo, hoofd van Britisch Aerospace :"Ik weet dat u gelooft dat u begrijpt wat u denkt dat ik heb gezegd, maar ik ben er niet zeker van dat u beseft dat wat u hebt gehoord niet is wat ik bedoelde." ( The London Standard )

78

Uit de Otago Daily Times, Nieuw-Zeeland : "Er bestaat geen eenvoudige remedie, want het eerste symptoom van de ziekte is gewoonlijk de dood van de plant. "

79

Het hoofd van onze dorpsschool had in zijn spreekkamer de volgende spreuk aan de muur hangen: "Als u niet alles gelooft wat uw kind over ons vertelt, zullen wij niet alles geloven wat uw kind over u vertelt. "( A. Frederikson )

80

In een kerkblad uit Curry Mallet ( Engeland ) : "Iedereen die belangstelling voor muziek heeft wordt uitgenodigd een koor te helpen vormen met onze enige zangeres, mevrouw Balker. " ( ' Peterborough ' ,The Daily Telegraph )

81

Personeelsleden van de Bell Telephone Company, district Pacific Northwest, hebben een motorclub opgericht. Op hun motorpakken staat hun naam : "Bell’s Angels. " ( Hamilton Pyles )

82

In een Weens hotel:"Bij brand of andere noodsituaties s.v.p. al het mogelijke doen om de receptie te waarschuwen. " ( The Daily Telegrapf )

83

Op het T-shirt van een kind "Ze zeggen dat ik niemand ben, maar ze zeggen ook dat niemand volmaakt is".( S. Brickell )

84

Bord in bank : "Glimlachen betekent niet je tanden laten zien maar je ziel." ( Manuel S. Pasillas)

85

In eethuis : "Als het u hier bevalt, beveel ons dan aan bij uw kennissen ; als het u hier niet bevalt, beveel ons dan aan bij uw vijanden. " ( M.Z. )

86

In een verslag : "Volgend jaar zal de commissie van zes uit twee Democraten, vier Republikeinen en drie vrouwen bestaan. " ( Herald-Journal, Syracuse )

87

Bij een tuinhek : "Wij zijn vegetariërs, maar onze hond niet ! " ( Fernando,Jorge Pereira )

88

In een schoolopstel : "Forensen zijn mensen die niet slapen waar ze werken ". ( J.S. Reen )

89

Grafschrift van Alexander de Grote : Een steen is nu groot genoeg voor hem voor wie de wereld te klein was.

90

Bij het offerblok van een kerk : "geef nu – bid later ". ( Phil Wilson )

91

In een marktkraam met speelgoedautootjes in Guilford : "Gratis rit in een echte politieauto.( Deze aanbieding geldt uitsluitend voor echte winkeldieven.) ". ( A. Quinlivan )

92

Op het bordje met " OPEN " bij de ingang van de tandartsenpraktijk had iemand erboven geschreven : "WIJD ". ( Joseph Dawes )

93

Op een uitnodiging voor het verjaarspartijtje van onze 7-jarige zoon : "Je cadeautjes zijn hartelijk welkom op mijn verjaardagsfeestje op 9 juni. " ( Edward Connery )

94

Op een stukje karton onder de bedden van het Midtown Hotel in Boston : "Hallo, we hebben al voor u onder het bed gekeken of het schoon en hygiënisch is . Dank u. " ( The Daily Telegraph

95

Antwoord op de vraag :"Wat deed u vóór uw huwelijk ? " op een inschrijvingsformulier:   "Waar ik zin in had. "( Maria Amélia )

96

Gezien in een cafetaria : "Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn. "

97

Bordje in een reparatiebedrijf van landbouwgereedschap : "We kunnen onze klussen op drie manieren doen: Goedkoop, Snel en Goed. U mag er twee kiezen. Goed en snel maar niet goedkoop. Goed en goedkoop – maar niet snel. Goedkoop en snel – en dus niet goed." ( Farmer’s Digest )

98

Op een bord in een winkelcentrum "Voer uw afval alstublieft aan de vuilbak, de vloer is op dieet. "( Jeyanthi Subbaraj )

99

Bord voor de balie van een postkantoor in een voorstad van Johannesburg : " Wilt u alstublieft achter de persoon voor u gaan staan. " ( Joan Vermaak )

100

Annonce in een plaatselijk nieuwsblad : "Ik wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen bij de verkiezingen voor het schoolbestuur op mij te stemmen. Mijn vrouw was heel blij met de uitslag en wil iedereen bedanken die niet op mij heeft gestemd. "( Helen Walslager )

101

Rubrieksadvertentie in een weekblad : "Videorecorder, als nieuw. Handleiding nooit begrepen. "(Aangehaald door Bo Whaley,Courier-Herald, Dublin (Georgia))

102

Reclamebord bij de winkel van een fotograaf in Zevenaar : "Pasfoto’s klaar terwijl u lacht. "( P.C.P. Hendrickx, Westervoort ( Nederland ))

103

Advertentie : "Krokodillenfokkerij Mukuvisi. De dieren worden gevoederd op woensdag- en zaterdagmiddag om 16 uur 30. Breng de kinderen mee. " ( Sunday Mail, Harare )

104

Bij kopieerapparaat op een kantoor : "Tijdelijk niet defect. " ( Richard Erben)

105

Op de ruit van een dierenwinkel in Rishon-le-Tsion ( Israel ) : "Gratis bij zak van 10 kilo kattenbrokken, een kat. " ( M. van Handel , Den Haag )

106

Aankondiging : "Wegens de nationale feestdag zullen de films die om 19.00 uur of later beginnen niet worden vertoond. " ( Record Searchlight,Redding ( Calif.))

107

Kop boven een bericht over de speelgoedindustrie : "Speelgoed verkopen is geen kinderspel. "( Times of India)

108

Kaart op het mededelingenbord van een vrouwenvereniging : "Het praatje van mevrouw Williams over ’Waarom ik op mijn horoscoop vertrouw’ komt door onvoorziene omstandigheden te vervallen. "(Observer ', Financial Times, Londen )

109

Op een luifel : "Leer de verkeersregels niet per ongeluk ". ( Hildegarde Revak )

110

Voorspelling voor het sterrenbeeld Stier in een zondagskrant : "Deze week is gunstig voor de astrologen onder u. Hun voorspellingen kunnen uitkomen. "( Sunayan Mitra )

111

Krantenkop over een wereldwijd meteorologisch verschijnsel : "Koeltegolf veroorzaakt door broeikaseffect. "( Indian Express )

112

In de etalage van een soevenirwinkel: "Onze specialiteit : eigengemaakt antiek ! " ( A. Sirimal)

113

In een krant : "Pianist gevraagd om koor met vijftig leden te begeleiden. het koor geeft de voorkeur aan iemand die noten kan lezen. " ( Yvonne Youngberg )

114

Uit een verslagje over een tatoeagekliniek voor huisdieren in een plaatselijke krant : "Het tarief van een tatoeage is 5 dollar per hond en 3 dollar voor 55-plussers. "

115

Mededeling in een Amerikaans kerkblad : "De kerk probeert medewerking te verlenen bij het serveren van een lunch aan familie van de leden die zijn overleden onmiddellijk na de begrafenis. "

116

Rectificatie in de Yuma Daily Sun ( Arizona) : "Terri K. is geen sergeant van de Mariniers zoals wij meldden in onze krant van donderdag, hij is de vrouw van een sergeant. "

117

Advertentie in de krant : »Te koop : vrieskist, groot genoeg voor twee personen. "(' Peterborough, The Daily Telegraph,Londen )

118

Kop in The Times of India ( Bangalore) boven een stukje over de verloving van een Japanse worstelaar met een mannequin : "Fotomodel vloert Sumoworstelaar. "

119

Bij een wasserette : "De schoonste was en de beste roddels in het dorp. "(Renee-Schutzer, aangehaald door Ron Alexander, NewYork Times)

120

Bij een schuur op het platteland : "Streng verboden toegang. Overtreders worden beschoten. Indien niet geraakt worden ze strafrechterlijk vervolgd. "(Jane Parker Smith, Ford Times )

121

In een lijst van zetfouten in het kookboek van de Katholieke Vrouwenraad Kom aan tafel : "Oma’s gehaktballen : lees i.p.v. ‘1 liter wijn’ ‘1 liter water’. ( Sorry hoor !)"

122

Affiche voor de boekenbeurs : "De echte analfabeten zijn degenen die hebben leren lezen maar het niet doen. " ( Mario Quintana )

123

Krantekop uit Maryland : "De winnaar van de schilderwedstrijd voor bejaarden hangt in het stadhuis. "

124

" Personeel gevraagd" in de Penny Saver uit Long Beach (Californië) : " Kennelhulp voor dierenarts. Moet zware dieren kunnen optillen. Ook receptioniste. "

125

Advertentie in de Journal, Rapid City (South Dakota) : "Ski’s voor man van ca.1 meter 80. Als nieuw ; Slechts driemaal gebruikt, meest in liggende positie. "

126

Op een kerkdeur : "Als u problemen hebt, kom dan binnen en vertel ons erover . Als u geen problemen hebt, kom dan binnen en vertel ons hoe u dat klaarspeelt. "( Voice for Health )

127

Uit een advertentie : "Gegarandeerd ongebruikt antiek. " ( The Pittsburh Press )

128

Uit een grappenrubriek : "Vanmorgen werd de diefstal gemeld van 3 ton mensenhaar voor pruikenfabricage. De politie kamt de buurt uit. " ( Indianoil News, Bombay )

129

Na het bekijken van al die keurig met hun wetenschappelijke naam aangeduide planten in de Nationale Hortus verbaasde het me niets bij de telefooncel een bordje te zien met : Telephonus publicus. ( Janet Lamb Clarkson )

130

In een literaire kritiek door Henry James : "Ze begon aan aantal jaren geleden met het schrijven van klinkklare onzin, en nu schrijft ze onzin die op een heel zinnige manier geschikt is . "

131

Het probleem let klimaatverandering is dat we vaak niet beseffen dat het een probleem is. We denken dat het iets is dat nog moet gebeuren. ( Kofi Annan)

132

Voornemens: De weg naar de politieke top is bezaaid met goede voornemens, maar eerzucht is een brandstof waarvan de as vaak corruptie is. (Piet Van Aken)

133

Goede voornemens zijn cheques die mensen innen bij een bank waar ze geen rekening hebben lopen. (Oscar Wilde)

134

Herinneringen. Je moet goed zorgen voor je herinneringen, want herbeleven gaat niet. (Bob Dylan)

135

Democratie. De tirannie van een prins in een oligarchie is minder gevaarlijk voor het algemeen welzijn, dan de apathie van een burger in een democratie. ( Franklin D. Roosevelt)

136

Technologie. De echte vraag is niet of machines kunnen denken, maar of mensen dat doen. (B.F. Skinner)

137

Dankzij technolgie kunnen wij op elk moment met de hele wereld communiceren, maar het helpt ons absoluut niet met wat we moeten zeggen. ( Jonathan Sacks)

138

Uit een kleine advertentie : "Ik kan u helpen organiseren ?. Nieuw huis of opnieuw inrichten. Waarom zelf fouten maken als ik u erbij kan helpen ? " 

139

Mededeling over een buurtbarbecue : "De prijzen bedragen 100 frank voor een halve haan en 90 frank voor 65-plussers. "

140

Bij een tros bananen : "Haal ons niet van elkaar, we zijn samen opgegroeid. " (Fhyllis D.Pearle)

141

In El comercio uit Lima : "Er heeft geen explosie in de hoogoven plaatsgevonden, maar een krachtige expansie van gassen naar buiten ten gevolge van het vrijkomen van interne druk. "

142

Een verordening van de staat Minnesota inzake belastingvermindering voor golfclubs : "Om in aanmerking te komen moeten clubs zich onthouden van discriminatie naar geslacht of gebrek daaraan."

143

Bericht in The Times of India (Bombay) : "Ondervoede aapjes begonnen een plaag in de buurt te worden. Ze wendden zich tot het hooggerechtshof om de plaatselijke overheid tot maatregelen te dwingen. " ( S.B. Kedari, Thane (India))

144

In de nieuwsbrief van een kerk uit Iowa : "Het bezoekerscomité berichtte dat het zo veel mogelijk aan huis gebonden invaliden heeft bezocht, maar dat een aantal van hen niet thuis was. 

145

Te koop aangeboden in de Shopper uit Tucson (Arizona) : "Wegens verhuizing : meubilair (ook baby), encyclopedieën en nog veel meer. "

146

In de Olivet Beacon, een kerkblad : "Op de literatuurkring voor dames zingt mevrouw J. Breng mij naar mijn bedje begeleid door de pastoor. "

147

Bordje bij een tandartspraktijk in Omaha : " Parkeerplaats gereserveerd voor de tandarts. Overtreders krijgen een afspraak. " ( Pamela Heller )

148

Advertentie, aangehaald in de Gazette uit Worcester (Massachusetts) : "Te koop :waterbed. Man woelt te veel ; Vrouw zeeziek".

149

Op de achterkant van een donkerbruine, in de Sowjet-Unie gebouwde auto: CHOCOLADA.

150

In chroomletters boven de achterbumper van een Japanse auto: HONDALYSATOR.(H.A.Pennock, Den Helder.)

151

Op het parkeerterrein van hotel Sun-n-Sand in Bombay staat het volgende bord : "Auto’s in starthouding parkeren a.u.b. " (' Peterborough ', The Daily telegraph,Londen )

152

Naast de telefoon op een motelkamer lag een papier met de mededeling : "Als u wilt dat uw telefoon wordt aangesloten, bel dan even naar de receptie. "(Robert W.Pert, Shediae(Canada)

153

Extra vermelding in een advertentie waarin een brandweerman werd gezocht : "Wij bieden een rookvrije werkomgeving. " ( Calgary Herald)

154

In een kerkblaadje uit Yorkshire : "De kerkelijke discussiegroep komt woensdag bijeen. Het onderwerp zal zijn :’De hemel en hoe we daar komen.’ Vervoer is beschikbaar vanaf de bushalte tegenover Het Wapen van Harewood. "( Aangehaald door Beverly Howells,Sunday Morning Post(Hongkong))

155

Op het hek van het koedoepark in de dierentuin van Dehiwala op Sri Lanka : "De dierentuin is een plaats waar dieren kijken naar mensen zonder dat er op hen wordt geschoten. " ( V.Yapa)

156

In een lift : "Knop 6 defect. S.v.p. 2 en 4 indrukken. "( The Daily telegraph)

157

Advertentie in de Auckland Herald (Nieuw-Zeeland) : "Het is nooit te laat om te leeren. "

158

Bij een pakje bloemzaad in een buurtwinkel:"Van Goghs Zonnebloemen: 1,5 miljard BF. Kweek ze zelf: 25 BF."( A.Dunbar

159

Advertentie van een reisbureau : "Boek uw huwelijksreis bij ons. Op uw bestemming staan wij u bij met raad en daad." ( 'Peterborough ',The Daily Telegraph )

160

Iemand had onder de eindeloze tariefbepalingen bij een skilift in Graubünden geschreven : "Personen van 90 jaar en ouder half geld, mits in gezelschap van hun ouders. " (Nebelspalter )

161

Motto op het receptenbloc van een arts in Bombay : "Ik behandel. Hij geneest. "( S. Chandrashekar )

162

In een dagboek : "Vandaag heb ik de waarheid geweld aangedaan om iets aardigs te zeggen en ik heb er geen spijt van, want ik ben er veel zekerder van dat ik weet wat aardig is dan dat ik weet wat waar is. " (  Robert Brault, National Enquirer )

163

In een artikel in de Journal Star uit Peoria : "Bij het met de hand ruimen van sneeuw dienen mensen met hoge bloeddruk, hartaandoeningen of rugklachten binnenshuis te blijven. "

164

In een kerkblad uit de staat New York : "De verzoeningsbijeenkomst is uitgesteld ten gevolge van een conflict. "

165

In een overlijdensbericht in de Star-Gazette uit Elmira : "Op verzoek van de overledene liever geen bloemen(met het oog op haar allergie). "

166

Op autosticker : "Wie het laatst lacht, lacht alleen. " ( Luiz Gomes )

167

In slagerij : "Onze ossetong spreekt voor zichzelf. "( El Nacional de Ahora, Santo Domingo )

168

Gelezen in de etalage van een bakker : " Wij gaan op 12 juli op vakantie naar het zuiden. Daar gaan wij van wit bloot, bruin bloot maken. Vanaf 26 juli hopen wij u weer van dienst te kunnen zijn. " ( Arno Van Stiphout, Lieshout ( Nederland ))

169

Op een bord op de deur van een arbeidsbureau : "Gesloten wegens personeelstekort. "( Francis Mclean, Londen )

170

Bordje bij een tankstation in Ontario :"In verband met de veiligheid van onze klanten worden onze medewerkers na 6 uur ‘s avonds ingesloten. "( Leigh Soldan, London (Canada ))

171

Op een bord in het winkelcentrum stond : "Wees altijd oprecht of je het nu meent of niet.".( Pat Elphinstone, Mount Lawley (West-Australië ))

172

Advertentie in een plaatselijke krant : Ik wil graag al die mensen bedanken die hebben meegezocht naar mijn gestolen bestelwagen. Ik weet weer waar ik hem had neergezet."

173

Achterop een vrachtauto van liftfabrikant Otis prijkte het waardevolle advies : "Accepteer nooit een lift van een vreemde." ( Jon Ashworth, The Londen Times )

174

Uit een artikel in de Detroit News : "Bijna veertig procent van al het vrouwelijke tankstation-personeel in Detroit bestaat uit vrouwen, vergeleken met een percentage van bijna nul vorig jaar."

175

Bordje buiten een schaatsbaan"Schaatsen is gezond. "Bordje binnen : "Schaatsen op eigen risico. " ( Bette Hunter Coatney )

176

Ingezonden mededeling : "Het feest ter ere van de gouden bruiloft van Dick en Pegge is afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Ze maken nu een wereldreis op kosten van de erfenis van hun kinderen."

177

Bordje in een speelgoedwinkel : "Verboden te eten, te drinken en te zeuren."

178

In een brochure over de plaatselijke logiesmogelijkheden : "Huisje in de heuvels, perfect voor uw huwelijksreis. Woonkamer, slaapkamer met badkamer. Drie slaapplaatsen."

179

Op een bord in  het aquarium van Baltimore : "Zaagvis. Geschenk van de firma Black & Decker. " ( Dawne E. Holz )

180

Kleine advertentie in de Antelope Valley Press : "Gevonden : complete hengeluitrusting, door jongen van 12 die hoopt dat de eigenaar NIET zal bellen naar nummer… "

181

Boven een artikeltje in de Northern Virginia Daily:" Raad trekt gelden uit voor hulp aan verontreinigde inwoners.

182

Op de laadklep van een vrachtwagen met aardewerk:  Van alle nobele ambachten is dat van klei het eerste.            God was de eerste pottenbakker en de mens zijn eerste pot. ( Ken Miyamoto )

183

In de Booster uit Hartford ( Wisconsin) : "Weggelopen : Ierse setter, luistert naar ‘Je eten staat klaar’. "

184

Bij een fruitstalletje : "Onze bessen hebben in hun eigen bed geslapen vannacht. " ( Vickie Southern )

185

Op een tankstation: "Onze benzine is voedzaam. Hoe meer u koopt, hoe beter wij eten."( The Wall Street Journal )

186

Advertentie in de Nelson Evening Mail, Nieuw-Zeeland:"Te koop gevraagd. Tweedehands meubelen in goede staat. Eveneens aankoop van schroot en verkoop van antiek."

187

In muziekwinkel in Cardiff:"Popgroep vraagt zanger met het uiterlijk van Jagger, de stem van Sinatra en het componeertalent van McCartney. Moet in de weekeinden beschikbaar zijn." ( "Peterborough", The Dailay Telegraph )

188

Wachtend voor een verkeerslicht in Los Angeles zag ik in de etalage van een reformwinkel een groot bord:Dieetvoedsel". De snackbar ernaast had een even groot bord met:"Hier zondigen." ( Owen H. Hobbs )

189

Op een witte bestelwagen die in geen jaren gewassen leek was met een vinger geschreven: "Ook verkrijgbaar in wit." ( Ann Thompson )

190

Uit de inleiding van een boek over cacao: "Uit onderzoek blijkt dat op elke tien mensen er veertien houden van chocolade." ( S.B. )

191

Op het T-shirt van een student in de wijsbegeerte: "Is er leven voor de dood?" (P.A. Shallcross )

192

Bord bij een tuincentrum dat 's winters gesloten is: "In winterslaap. Tot ziens in het voorjaar." (Peggy Bentley )

193

In de etalage van een ijzerwinkel: "Wij herstellen alle soorten stofzuigers." Vlak daaronder een ander bord:"Dringend gevraagd: ervaren stofzuigerhersteller m/v." ( Ron Alexander )

194

Op de achterruit van een auto: "Rij nooit sneller dan uw beschermengel kan vliegen." ( Euan Blundell )

195

Kleine advertentie in de Advertiser, Lake Zurich ( Illinois ):"Braillewoordenboek aangeboden. Zien is kopen."

196

"Personeel gevraagd" in de Reveille/Lake Sun, Camdenton ( Missouri ):"Vocalist voor nieuwe popgroep. Moet mannelijk of vrouwelijk zijn."

197

Advertentie in Employment News, Delhi:"De tijdelijke vacatures zijn waarschijnlijk voor onbepaalde tijd en de vaste aanstelling zal om te beginnen tijdelijk worden vervuld."

198

Bericht in een kerkblad in Sarasota ( Florida ):"Zondagmiddag om 5 uur vertoning van Lassie, een film voor het hele gezin. Gratis jonge hondjes voor kinderen die zonder ouders komen."

199

Na de première van de one-man-show van een Engelse komiek gaf  een criticus de dolkstoot:"Te grote bezetting." ( Quote Magazine )

200

Uit een boekbespreking: "Dit is geen boek om zo maar terzijde te leggen. Het dient te worden weggesmeten, Nadrukkelijk en met kracht." ( Leo Rosten's Giant Book Of Laughter )

201

Op het hek van een boerenerf: "Geen toegang. Honden maken geen krijgsgevangenen." ( A. Shepherd )

202

Op een open plek naast een tandartsenpraktijk:"Parkeren uitsluitend voor patiënten. Alle anderen worden zonder verdoving verwijderd." ( Dorothy Kilmer )

203

In de rubriek: "Te koop aangeboden" van een dagblad:"Home computer. Als nieuw. Nooit doorgekregen." ( James Dent)

204

In een artikel in The Sun uit Lewiston ( Maine):"De brandweer had het vuur snel onder controle, maar niet dan nadat het gebouw tot de grond toe was afgebrand."

205

Op de ingang van de begraafplaats Poort des Hemels te Hawthorne (New York):"De poort wordt om 16 30 gesloten." ( Gail Hintz )

206

Reclame in een textielwinkel: "Draag Britse wol – 35 miljoen schapen kunnen zich niet vergissen."  ( B. Cook )

207

In een kantine van de Luchtmachtacademie in Hyderabad:"Als u liever theekopjes als asbak gebruikt, serveren wij met genoegen thee in asbakken." ( V.R. Kosaraju )

208

In de krant El Dia uit Mexico-Stad:"Orson Welles was sinds zijn kinderjaren een wonderkind."

209

Bij de ingang van een judoclub in het Engelse Worcester:"Op eenieder die in dit perceel vandalisme pleegt, zal worden geoefend." ( G. Curnock )

210

Kop in de Indian Express:"Delhi staat bol van de vermageringsinstituten."